Algemeen


De oprichting van Adviesbureau Gyroscoop
Adviesbureau Gyroscoop, opgericht in 2006, is een adviesbureau gericht op de specialismen Risk Management en Planning Management. Het ontstaan van Adviesbureau Gyroscoop komt voort uit een samenwerkingsverband tussen een drietal eenmanszaken met gemotiveerde ondernemers, te weten Van den Ende - Risicomanagement en Rick Lüschen Organisatie Ondersteuning (RLOO) welke respectievelijk door Bas van den Ende en Rick Lüschen zijn opgestart. Bas en Rick zijn een samenwerkingsverband in de vorm van een maatschap aangegaan om een betere kennisbasis te creëren en elkaar te ondersteunen in de uitvoering van opdrachten. Elke eenmanszaak gebruikt de handelsnaam van het samenwerkingsverband, "Adviesbureau Gyroscoop".
Adviesbureau is volop in beweging. Daardoor bestaat er ook voor andere Risk en/of Planning Managers de mogelijkheid om zich te kunnen aansluiten in dit samenwerkingsverband.

Wat is een gyroscoop?
Een gyroscoop is een voorwerp dat snel om zijn as tolt, waardoor de draaias de neiging heeft zijn stand te behouden. De gyroscoop is daarmee dus een instrument waarmee de wet van behoud van de hoekimpuls wordt bewezen. De uitvinder van de gyroscoop, Léon Foucault, stelde in 1852 de naam samen uit de Griekse woorden "gyros" en "skopein" die respectievelijk "cirkel" en "zien" betekenen.

Vaak is een gyroscoop, net als een kompas op een schip, in een Cardanische ophanging gevat zodat hij in alledrie de dimensies vrij kan draaien. In zo'n ophanging blijft de as altijd één kant op wijzen.

Door deze eigenschap is de gyroscoop praktisch onmisbaar geworden als richtinstrument in bijvoorbeeld vliegtuigen en schepen.

Waarom de naam Adviesbureau Gyroscoop?
Zoals hierboven te lezen is Gyroscoop ontstaan uit een samenvoeging van de Griekse termen "gyros" en "skopein" oftewel "cirkel" en "zien".Een gyroscoop is kompas waarmee positie, richting, snelheid en versnelling gemeten kunnen worden. Ook kan een gyroscoop afwijkingen of trillingen constateren en deze vervolgens laten corrigeren. In figuurlijke zin van het woord, doet Adviesbureau Gyroscoop in bedrijfsprocessen het zelfde. Met een planning kan de status van het project gemeten worden en vervolgens een berekening gemaakt worden om te bepalen hoe snel er gewerkt moet worden om op tijd het project af te ronden. Met risicomanagement worden ongewenste gebeurtenissen benoemd en geanalyseerd om bij overschrijding van niet aanvaardbare grenzen corrigerende maatregelen te nemen. Ook hier is de vergelijking met een gyroscoop snel gemaakt.

De visie van Adviesbureau Gyroscoop
Adviesbureau Gyroscoop is toegewijd aan het bieden van kwalitatief hoogwaardige diensten en producten aan onze opdrachtgevers. Dit komt terug in de visie en tevens de slogan van de organisatie,"Wij staan voor kwaliteit, wij zijn Adviesbureau Gyroscoop!" Daarbij gaan onze inspanningen verder dan het verstrekken van onze diensten en producten aan onze opdrachtgevers. Adviesbureau Gyroscoop neemt deel aan de mogelijke initiatieven om onze specialismen voortdurend te ontwikkelen en bij te dragen aan het verbeteren van het vakgebied om altijd de beste kwaliteit te kunnen leveren.

De kernwaarden van Adviesbureau Gyroscoop
Adviesbureau Gyroscoop is "Doelgericht", onze adviseurs gaan gericht aan de slag met het probleem en de opdracht van de opdrachtgever. Daarbij voeren we de werkzaamheden altijd "Anticiperend" uit, we houden rekening met mogelijke veranderingen in de markt en omgeving maar ook vooral in de processen, procedures en systemen die we gebruiken om het Risk & Planning Management uit te voeren. We sluiten ons aan bij onze vakbroeders om met onze specialismen iets te kunnen bijdragen aan het ontwikkelen van het vakgebied. Binnen onze werkzaamheden bij de opdrachtgevers staat "Samenwerken" ten alle tijden centraal. Zowel Risk als Planning Management zijn onafscheidelijk voor het uitvoeren van integraal projectbeheersing.


Dit was slechts een korte introductie van de organisatie, mocht u geïnteresseerd zijn in de diensten van Adviesbureau Gyroscoop dan bieden wij u graag een vrijblijvend gesprek aan.

Wij zijn u graag van dienst!

Met vriendelijke groet,

Bas van den Ende en Rick Lüschen

Volg ons op Twitter!

Volg ons op Facebook!

Volg ons op Linkedin!

Deel deze pagina op Twitter!

Deel deze pagina op Facebook!

Deel deze pagina op Linkedin!

Print deze pagina!